Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият депутат от ГЕРБ Джема Грозданова вече е част

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият депутат от ГЕРБ Джема Грозданова вече е част
Коментари Харесай

Джема Грозданова: В ГЕРБ ме караха да съм агресивна с десните партии в Средец. Причините да напусна са много

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Бившият народен представител от ГЕРБ Джема Грозданова към този момент е част от предприемчив комитет на " Републиканци за България " на Цветан Цветанов, откакто напусна партията на Бойко Борисов. Тя разкри в студиото на БТВ аргументите за решението си.

" Причините да напусна ГЕРБ не са една и две, натрупали са се във времето. Не съм напуснала ГЕРБ, с цел да отида в плана на Цветан Цветанов. Това беше най-естественото решение, което взех, когато напуснах ГЕРБ. Хората, които малко ме познават, знаят, че съм доста толерантен и уравновесен човек, а тези които ме познават повече, знаят, че когато взема решение, то е необратимо и дефинитивно. Освен, че бях ръководител на комисията по външна политика повече от пет години, аз работех 13 години за партия ГЕРБ като ръководител на десния регион Средец в София, също през цялото време през 2009 година бях началник на българската делегация в парламентарна асамблея в Съвета на Европа.
Има в тези три посоки аргументи, за които взех решение, че в последна сметка би трябвало да приключа с тази активност. В Партийната ми работа когато завърших през май, пристигна управлението на партията, с цел да ми благодари, само че главният укор към мен бе, че не съм била нападателна към десните партии в региона и не съм употребила в това капацитета си. Не мога да го приема, 13 години съм работил добре с десните в този регион. Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов пристигна при мен, с цел да ми каже, че не ги атакувам задоволително. Аз желая да подпомагам с десните партии в региона, а не да съм нападателна към тях ", изясни тя.
" Втората причина е, че в задния двор на кооперацията, в която пребивавам, се унищожи един монумент на културата и а аз четири години се борих против това нещо. Всяка година на 17 септември слушах, че би трябвало да поддържаме София, а аз четири години се молих на столична община да приключи един противозаконен градеж. В последна сметка всичко това се случи с помощта на мен, само че тук и господин Цветанов имаше своята роля. 29 тъжби имаше, до момента в който не отидох през октомври 2018 година при него и му споделих, че аз за тази партия към този момент не мога да работя, тъй като виждам по какъв начин в действителност тя работи от първо лице. Тогава той реши този проблем ", изясни още Грозданова.
" Третата причина е, че откакто завърши председателството на Европейски Съюз тематиката европейска и външна политика изчезна напълно от българския парламент. На всеки 6 месеца ние като народни представители имаме право да чуем какво прави изпълнителната власт в европейските препоръки. През юли направих едно събитие за Китай, пристигнаха петима депутати и 50 посетители. Никой не се изрече. Аз не мога сама да направя каквото би трябвало, с цел да работи добре ", добави някогашната депутатка.
Тя разкри, че е доктор по дентална медицина.

Запитана дали е правилно, че депутатите оферират нещо в ГЕРБ, само че никой не се вслушва в техния глас, тя отговори: " До огромна степен да. Разбрах го доста рано, само че имах вяра, че оставайки вътре ще съумея да направя нещо. Може да се каже, че гласът ми е заглъхнал в ГЕРБ. Сега когато " неприятният Цветанов " си потегли дали нещата са по-добре? Не са. През 2018 година октомври ми свърши търпението. Но съм признателна, че останах, тъй като видях разликата сред силата и мотивацията, която имахме, работейки за председателството, и по-късно. Не съм вярвала, че е допустимо да има такава смяна ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР